Niedziela
18 sierpnia 2019 r.

Darmowy program do rozliczeń PIT

Skorzystaj z darmowego programu do rozliczeń PIT

Program PITax jest w pełni profesjonalny, a jednocześnie prosty w obsłudze. Spełnia wymagania aktualnych przepisów podatkowych.  Z programem PITax nie musisz znać się na podatkach. Wypełnisz swojego PIT-a szybko i bezpiecznie. PITax zasugeruje Ci, jaki formularz wybrać (PIT 36, PIT 37 lub inne) oraz podpowie jakich dokumentów będziesz potrzebować, aby sprawnie wypełnić deklarację.

W programie PITax za darmo wypełnisz wszystkie deklaracje obowiązujące od 1 stycznia 2014 r.: PIT-37, PIT-36 i 36L, PIT-28, PIT-19A, PIT-38, PIT-39, PIT/B, D, 2, 2A, 2K, O, Z, ZG, PIT-28/A, PIT-28/B, formularze PIT-3, PIT-12, NIP-7, ZAP-3, ORD-ZU oraz druk przelewu / wpłaty na rachunek organu podatkowego.

Dajemy Państwu do dyspozycji dwa warianty:

• pobranie pliku instalacyjnego i zainstalowanie programu na dysku komputera.

Rozliczenie PIT z PITax.pl

Dzięki instalacji programu żadne dane osobowe nie są zapisywane na serwerze - dane są zapisywane i odczytywane tylko na komputerze użytkownika. Instalacja przebiega ekspresowo. Zeznanie podatkowe można wydrukować i zanieść osobiście do właściwegourzędu skarbowego lub zapisać w kreatorze i powrócić do niego w dowolnym momencie. Możliwe jest także zapisanie wypełnionej deklaracji PIT w pliku PDF i XML na dysku własnego komputera jak również  wysłanie przez internet do systemu e-deklaracje.gov.pl.

• uruchomienie programu w wersji on-line

Rozliczenie PIT z PITax.pl

Wersja on-line programu PITax umożliwia rozliczanie deklaracji rocznych PIT przez Internet i posiada wszystkie funkcjonalności wersji instalacyjnej. Jej niewątpliwą zaletą jest brak konieczności ściągania pliku .exe i instalowania programu na własnym komputerze, a także kompatybilność ze wszystkimi najpopularniejszymi systemami operacyjnymi (Windows, Linux) i przeglądarkami internetowymi (Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, Chrome). Dla dodatkowej ochrony wersja online jest umieszczona pod adresem chronionym przez protokół SSL, gdzie transmisja danych jest kodowana, jak w transakcjach banków internetowych.

Jeżeli, więc potrzebujesz szybko i wygodnie rozliczyć PIT, mieć dostęp do programu niezależnie od tego, na jakim stanowisku roboczym aktualnie przebywasz, a wszystko 24h na dobę, to program PITax jest właśnie dla Ciebie! Program jest bezpłatny dla każdego podatnika (program jest także darmowy przy wykorzystaniu komercyjnym bez względu na ilość sporządzanych zeznań PIT).

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP