Poniedziałek

MEDAL XXX-LECIA POLSKIEGO STOWARZYSZENIA DIABETYKÓW

Medal  XXX- lecia Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków

dla Prezesa Zarządu – Piotra Ostrowickiego

W dniu 21 września 2012 roku Dyrektor Domu Pomocy Społecznej „Przyjaznych Serc” – Piotr Ostrowicki został uhonorowany medalem XXX-lecia Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków. Medal ten został przyznany przez Zarząd Główny Stowarzyszenia w Bydgoszczy za szczególne zasługi dla rozwoju Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków.

Medal XXX-lecia Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków jest jednym z najważniejszych odznaczeń przyznawanych przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków. Celem działania Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków jest opieka i pomoc dla ludzi chorych na cukrzycę, reprezentowanie i ochrona interesów członków Stowarzyszenia wobec władz państwowych, terenowych jak również dbanie o jakość leczenia cukrzycy poprzez właściwe wykreowanie systemu lecznictwa diabetologicznego, w którym opieka lekarska będzie spełniała najwyższe standardy światowe.

Uroczystego wręczenia medalu XXX-lecia Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków dokonał Stanisław Lewandowski - Prezes Krajowego Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci Niepełnosprawnych „Pomoc Dzieciom” podczas jubileuszowej, dziesiątej edycji imprezy integracyjnej „Dzień Przyjaznych Serc, organizowanej przez Dom Pomocy Społecznej „Przyjaznych Serc” oraz Fundację Panaceum.